Αξέχαστες διακοπές στον Πλαταμώνα

Τοποθεσία

Κάστρο Πλαταμώνα Κάστρο Πλαταμώνα


  • Ιστορία: Στους πρόποδες του Ολύμπου και πάνω από το Αιγαίο πέλαγος στο νομό Πιερίας, βρίσκεται η κωμόπολη του Πλαταμώνα. Ο Πλαταμώνας ήταν αυτόνομη κοινότητα μέχρι το 1999, οπότε και εντάχθηκε στο πρώην Δήμο Ανατολικού Ολύμπου, νυν Δίου Ολύμπου. Σύμφωνα με την παράδοση οφείλει το όνομά του είτε στους πολλούς πλατάνους που βρίσκονται στην περιοχή, είτε στις πλατιές αμμουδιές που έχουν οι παραλίες του. Με αξιόλογη ιστορία και μεγάλη γοητεία, ο Πλαταμώνας μαγεύει όλους όσους τον επισκέπτονται. Πάνω από τον Πλαταμώνα δεσπόζει το ενετικό κάστρο με το οποίο ταυτίζεται η μετέπειτα ιστορία του. Κάτω από το επιβλητικό κάστρο και μέσα στα μονοπάτια του παρελθόντος, οι σκέψεις περιπλανώνται σε έναν άλλο κόσμο, όπου βασιλεύει η αρμονία και η γαλήνη. Το κάστρο το οποίο σώζεται σε πολύ καλή κατάσταση, αποτελεί σημαντικό αξιοθέατο της ευρύτερης περιοχής και χρησιμοποιείται κυρίως για θερινές πολιτιστικές εκδηλώσεις καθώς προσφέρει μοναδική θέα.

  • Αξιοθέατα: Ο Πλαταμώνας απέχει 7 km από τον παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Παντελεήμονα με την πανέμορφη αρχιτεκτονική, που αποτελεί δημοφιλή πόλο έλξης τόσο στην θερινή όσο και στην χειμερινή περίοδο λόγω της μαγευτικής θέας που έχει και των πολλών εστιατορίων και ξενώνων. Παράλληλα οι αρχαιολογικοί χώροι του Δίου και της Βεργίνας, στους οποίους έχουν ανασυρθεί μοναδικά μνημεία και ευρήματα, απέχουν μισή και μιάμιση ώρα αντίστοιχα οδικώς από τον Πλαταμώνα. Επιπλέον, η κοιλάδα των Τεμπών, η ιστορική κοινότητα των Αμπελακίων και ο Όλυμπος αποτελούν σημαντικούς προορισμούς.

  • Παραλίες: Ο Πλαταμώνας αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Πιερίας φημίζεται για τις βραβευμένες παραλίες της. Το μήκος του θαλασσινού μετώπου, η πλούσια και χρυσή αμμουδιά, η ποιότητα της θάλασσας, ο ανεπανάληπτος συνδυασμός της ακτής και των ορεινών όγκων, η εναλλαγή του τοπίου είναι ικανά να εντυπωσιάσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Οι παραλίες με βότσαλα Φλοίσβου και στη βίλα Μοσχόφ, οι αμμώδεις παραλίες Καλαμάκι και Αμέθυστος καθώς και οι παραλίες Νέων Πόρρων και Νέου Παντελεήμωνα είναι μερικές από τις πιο σημαντικές.

  • Φαγητό και Διασκέδαση: Ο Πλαταμώνας διαθέτει άριστες υποδομές και είναι ένας γνωστός τουριστικός προορισμός με πολλά εστιατόρια, ψαροταβέρνες, καφετέριες και bars. Το καλοκαίρι ο πληθυσμός φθάνει τους 14.000 λόγω των πολλών τουριστών. Οι τουρίστες οι οποίοι επιλέγουν τον Πλαταμώνα για διακοπές, και δικαιολογημένα αφού αποτελεί το σημαντικότερο πόλο έλξης και την ομορφότερη περιοχή μαζί με τους Νέους Πόρους στο διαμέρισμα Δίου Ολύμπου και όχι μόνο, είναι κυρίως από τις Ανατολικές Χώρες. Ο Πλαταμώνας αποτελεί και το καλοκαιρινό θέρετρο της Λάρισας.

LimaniPlatamona.jpgStaventoPlatamonas.JPGParaliaPanteleimona.jpgParaliaFloisvou.jpgKastroPlatamona.jpgLimaniPlatamona2.jpg

Επικοινωνία

Kalypso Rooms & Apartments

25ης Μαρτίου 8, Πλαταμώνας Πιερίας
ΤΚ: 60065 , Ελλάδα
Τηλ/Fax: +30 23520 43844
Κιν: +30 6946 726 877
Email: reservations@kalypso-rooms.gr

Πολιτική

Check-in από: 13:00 | Check-out έως: 12:00

Το κατάλυμα δεν παρέχει πρωινό.

Δεν επιτρέπονται κατοικίδια.

ΜΗΤΕ: 0936K132K0808100